Narancs szeletek

Narancs szeletek és cukrozott narancshéj. Ki ne szeretné ma már hazánkban is sorban állás nélkül kapható déli gyümölcsök legismertebbjét. Az eltevéséhez való megvásárlásához kiváló lehetőséget biztosítanak az akciós beszerzési lehetőségek. Főleg amikor vödrös változatban kínálják.

HirdetésHozzávalók

Narancs, cukor, víz, szalicil.

Narancs szeletek Séfbabér

Narancs szeletek Séfbabér

Elkészítés

3 kg lehetőleg egyforma nagyságú, vékony héjú, nem túl érett narancsokat válasszunk. Ezeket kötőtűvel megszurkáljuk, nagy méretű üvegekbe rakjuk és vízzel felöntjük. Hideg helyen tartva, 1 héten át mindennap cseréljük a vizet rajta. A 8. napon kiszedjük és lobogó forróvízbe téve 8 percig főzzük. Ebből kivéve egy másik forrásban lévő vízbe rakjuk 5 percig főzve. Fontos betartani ezeket a perceket a lehető legpontosabban. Majd merőkanállal kiszedjük hideg vízbe, amelyet 10 percenként lecseréljük alóla amíg a gyümölcs ki nem hűl. 60 dkg cukorból sűrű szirupot főzünk.

A narancsot szeletekre vágjuk magjait kiszedjük, és ebben a szirupban 10 percig főzzük, majd másnapig lefedve így hagyjuk. Akkor leöntjük a szirupot és felforraljuk és visszaöntjük a narancs szeletekre. Ezt még két napon át megismételjük. összesen háromszor. Majd a 3. nap üvegekbe rakjuk a narancs szeleteket, a tetejére citrom szeletet tehetünk vagy fahéjjal is ízesíthetjük. A szirupot újból sűrűre főzzük és az üvegben lévő gyümölcsre öntjük. Késhegynyi szalicilt teszünk a tetejére és légmentesen lezárjuk

Cukrozott narancs héj

Lehetőleg vastaghéjú narancsot vegyünk. A narancsok héját olyan főző edénybe tegyük, hogy a víz bőségesen ellepje. 3-4 napon át, naponta kétszer felfőzzük, ha forr, leszűrjük és friss vizet teszünk rá. A negyedik napon leszűrjük és friss hideg vizet öntve rá 3 napig állni hagyjuk. Amikor egy narancshéj darabot megpróbálunk az ujjaink között szétnyomni és már mállik akkor jó. Amennyiben ez még nem történik meg, tovább áztatjuk. Majd leszűrjük és megmérjük a narancshéjat. Vele azonos súlyú cukorból szirupot főzünk. 1/2 kg cukorhoz kb. 3 dl víz kell. Amikor a szirup sűrűsödik beletesszük a narancsok héját és 10-15 percig főzzük. A  héj kezdi beszívni a szirupot, kiszedjük és apró szemű kristálycukorban megforgatjuk. Egy nagyobb tálba tesszük száradni. Az így készült narancshéj még hetek múlva is puha fogyasztható marad.

Hirdetés
A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. A Zöldségek eltevése télire és a Gyümölcs befőttek, lekvár, jam készítés tudományát is elsajátíthatod.

További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, a befőzéssel kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben feliratkozásoddal megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Megtalálhatóak Facebook oldalaik, kedveléseddel támogathatod

Minden Nap Alap

Séfbabér

Web oldal alapítója

Adonisz

Csoportjaikba való jelentkezésed örömmel fogadjuk.

Minden Nap Alap Fogadd be a világot, hogy az is elfogadhasson !

„séfbabér” csoport

„Web oldal alapítók,szerkesztők kedvelők, csoport

„Adonisz” csoport

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Narancs szeletek
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »