Meggyszörp

Meggyszörp A legfinomabb üdítő alapok java. Újra megy a meggy ! Sokféle elkészítési módjainak köszönhetően, házilag tudunk szörpöt is előállítani. Nagyon könnyen egyszerűen. A plusz termés felhasználására egy újabb recept nektek.

HirdetésHozzávalók

3 kg meggy, 15 g citromsav, 1 l. víz, 2 kg cukor.

Meggyszörp Séfbabér

Meggyszörp Séfbabér

Elkészítés

3 kg érett, frissen szedett meggyet megmosunk átválogatunk, a magját eltávolítjuk. Összezúzzuk, ledaráljuk, hozzáadunk 1 liter vizet és kevés vízben feloldott 15 g citromsavat. Majd jól összekeverjük és egy nagyobb edényben 20 C fokos helyiségben 2 napig állni hagyjuk, levet enged. Ez után jól kinyomkodjuk és leszűrjük. A szűrt léhez hozzáadunk 2 kg cukrot és állandó keverés mellett felforraljuk, 10 percig főzzük. Majd forrón palackokba töltjük és azonnal légmentesen lezárjuk. Letakarva, száraz dunsztban hagyjuk másnapig kihűlni.

Hirdetés
A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. A Zöldségek eltevése télire és a Gyümölcs befőttek, lekvár, jam készítés tudományát is elsajátíthatod. Az italok készítéséhez kínálok további ötleteket.

További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, az italokkal kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben feliratkozásoddal megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Megtalálhatóak Facebook oldalaik, kedveléseddel támogathatod

Minden Nap Alap        Séfbabér        Web oldal alapítója        Adonisz

Csoportjaikba való jelentkezésed örömmel fogadjuk.

Minden Nap Alap Fogadd be a világot, hogy az is elfogadhasson !

„séfbabér” csoport

„Web oldal alapítók,szerkesztők kedvelők, csoport

„Adonisz” csoport

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Meggyszörp
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »