Őszibarack befőtt

Őszibarack befőtt. Gyümölcsök szalicilos vízben tartósítva. Hogyan készül az őszibarack konzerv és hogyan tartósítsuk a gyümölcsöket cukor nélkül ? Ez a recept elmondja itt neked ! Azok akik diétáznak, vagy cukor mentesen kell táplálkozzanak, így tudnak eltenni, tartósítani gyümölcsöket télire.

HirdetésHozzávalók

Őszibarack, cukor, szalicil, darabos fahéj, szegfűszeg, citrom.

Elkészítés

Nem teljesen érett barackokat meghámozzuk, félbe vágjuk és citromos vízbe tesszük. Ebben a citromos vízben kissé átfőzzük, majd hideg vízzel  lehűtjük. A lehűtött barackokat leszűrjük és üvegekbe rakjuk. hideg cukorszirupot öntünk rá. 1l vízhez 50 dkg cukrot veszünk alapul. 2-3 szem szegfűszeg 1-2 darabos fahéjat, késhegynyi szalicilt teszünk rá, lezárjuk.

Őszibarack befőtt Séfbabér

Őszibarack befőtt Séfbabér

Szalicilos vízben tartósított gyümölcsök

Azoknak akik valamilyen oknál fogva nem fogyaszthatnak cukrot vagy nem akarnak, ajánlom az alábbi gyümölcs tartósítási formát.

Frissen szedett nem túl érett gyümölcsöket válasszunk. Megmossuk, meghámozzuk, ha kell magjait eltávolítjuk, illetve fogyasztásra alkalmassá tesszük. Ezeket a gyümölcsöket forró vízzel leöntjük, és gyorsan óvatosan lehűtjük, úgy hogy a gyümölcsök ne sérüljenek. Nagyon tiszta, forró vízzel fertőtlenített, de lehűtött üvegekbe rakjuk. Az előre felforrt de lehűlt szalicilos vízzel felöntjük, úgy hogy a gyümölcsöket ellepje. 10 liter vízhez 20-25 g szalicil teszünk.

Hirdetés
A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. A Zöldségek eltevése télire és a Gyümölcs befőttek, lekvár, jam készítés tudományát is elsajátíthatod.

További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, a befőzéssel kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben feliratkozásoddal megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Megtalálhatóak Facebook oldalaik, kedveléseddel támogathatod

Minden Nap Alap       Séfbabér       Web oldal alapítója       Adonisz

Csoportjaikba való jelentkezésed örömmel fogadjuk.

Minden Nap Alap Fogadd be a világot, hogy az is elfogadhasson !

„séfbabér” csoport

„Web oldal alapítók,szerkesztők kedvelők, csoport

„Adonisz” csoport

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Őszibarack befőtt
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »