Zöldséges croquette

Zöldséges croquette, egészséges ételeink egyike. Közel áll a vegetáriánus táplálkozásúak étrendjébe beiktatott húst helyettesítő ételekhez. A hozzáadott zöldségfélék sok fajtája, bővelkedik az emberi szervezet számára fontos ásványokban. Ebből a szempontból nézve egészséges.

Hirdetés



Hozzávalók

30 dkg vegyes zöldség, 20 dkg karalábé, 10 dkg zöldborsó, 5 dkg gomba, 20 dkg zöldbab, 10 dkg liszt, 15 dkg zsír, 3 dkg só, 1 db tojás, 1 dl tej. Bundához: 5 dkg liszt, 2 db tojás, 15 dkg zsemlemorzsa.

Zöldséges croquette Séfbabér

Zöldséges croquette Séfbabér

Yum

Elkészítés

A megtisztított zöldségféléket alaposan megmossuk, apró kis kockákra vágjuk. Egy fazékban feltesszük enyhén sós vízben főni. Amikor kellően megpuhult, leszűrjük, hideg vízzel lehűtjük ,és lecsorgatjuk, hogy megszikkadjon. Az összevagdalt gombát vajban lepirítjuk. Majd hozzáadjuk a puhára főt zöldségféléket. Átmelegítjük, hozzáadjuk a 10 dkg lisztet és ezzel kissé pirítjuk. Felengedjük tejjel, hozzáadunk egy egész tojást, és az egészet addig forraljuk, amíg jó sűrű lesz. Ezután pedig hideg helyre tesszük. Amikor ez az alap meghűlt, elővesszük a wokot felforrósítjuk . Amíg felmelegszik, megformázzuk kerek vagy hasáb formákra a zöldségeket, panírozzuk. Lisztbe mártjuk, majd tojásba és zsemlemorzsába.Így zsírban kisütjük. Tálalni ízlés szerinti szósszal, paradicsomos, majonézes stb. Szintén ízlés szerinti köretet kínálunk hozzá, burgonyafélét rizst.

Hirdetés



A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában. A croquettel kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben is megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Zöldséges croquette
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »