Tojásos likőr

Tojásos likőr Más nevén Orosz jegelt puncs. Hogyan készíthetsz gyors fogyasztásra kelleme lágy női italt, ha elakarod varázsolni vendégeidet ? Ez a tojás likőr, bármixerek tudását irigylésre méltó módon utánozza le. Az általuk készíthető likőr ízvilága teljesen hasonló. Mégis könnyen sikerülhet az alábbi recept alapján.

HirdetésHozzávalók

6 db tojássárgája, 25 dkg vaníliás cukor, csipet fahéj, fél reszelt szerecsendió, 4 dl konyak, 0,5 l tejszín.

Tojásos likőr Séfbabér

Tojásos likőr Séfbabér

Elkészítés

Hat tojássárgáját 25 dkg vaníliás porcukorral elhabarunk. Hozzáadunk egy csipetnyi fahéjat és fél reszelt szerecsendiót. Majd beletöltünk 4 dl konyakot és fél liter tejszínt. Ezt így jég tetején habosra keverjük. Ez úgy történik mint amikor gőz felett kell felverni valamit. Ebben az esetben jeget teszünk a tál alá mert akkor elkészültekor azonnal kínálhatjuk is, vagy simán habosra keverjük, lehűtjük, hűtőben tároljuk. Fogyasztás előtt mindig alaposan felrázzuk .

Hirdetés
A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. A Zöldségek eltevése télire és a Gyümölcs befőttek, lekvár, jam készítés tudományát is elsajátíthatod. Az italok készítéséhez kínálok további ötleteket.

További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, az italokkal kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben feliratkozásoddal megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Megtalálhatóak Facebook oldalaik, kedveléseddel támogathatod

Minden Nap Alap        Séfbabér       Web oldal alapítója       Adonisz

Csoportjaikba való jelentkezésed örömmel fogadjuk.

Minden Nap Alap Fogadd be a világot, hogy az is elfogadhasson !

„séfbabér” csoport

„Web oldal alapítók,szerkesztők kedvelők, csoport

„Adonisz” csoport

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Tojásos likőr
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »