Diós apró sütemény

Diós apró sütemény Vendégváró ropogtatni való.Az édes sütemények közül  a kekszek azok, amelyek  legjobban illenek  egy csésze kávéhoz vagy teához.  Ezért jó tartani mindig valamennyit, az esetleges váratlanul érkező vendégek számára. Érdemes házilag készíteni, mert gazdaságos. Viszonylag kevés alapanyagból sokat süthetünk. Hosszú ideig elállnak és megfelelően tárolva nem száradnak ki a fogyaszthatatlanságig.

Hirdetés



Hozzávalók

15 dkg darált dió, 12 dkg cukor, 20 dkg vaj, 40 dkg  liszt, 1 tojás, 1 kanál rum, 1/2 citrom.

Diós apró sütemény Séfbabér

Diós apró sütemény Séfbabér

Elkészítés

15 dkg darált diót, 12 dkg  cukrot, 20 dkg fél lágy  vajat, 40 dkg  lisztet, fél  citrom levét és reszelt héját, 1 kanál rumot és egy egész tojást összegyúrunk. Amennyiben még nem állna össze eléggé egy kevés  tejfölt  adunk hozzá. Amikor alaposan  összedolgoztuk az alapanyagokat, ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk és tetszés szerinti formákat szaggatunk ki belőle. A  tetejét cukrozott dióval megszórjuk és világosbarnára  sütjük.

Hirdetés




A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. A Zöldségek eltevése télire és a Gyümölcs befőttek, lekvár, jam készítés tudományát is elsajátíthatod. Az italok készítéséhez kínálok további ötleteket. Továbbá megismerkedhetsz főzési alapokkal

További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, a leírtakkal kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben feliratkozásoddal megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Megtalálhatóak Facebook oldalaik, kedveléseddel támogathatod

Minden Nap Alap        Séfbabér        Web oldal alapítója        Adonisz

Csoportjaikba való jelentkezésed örömmel fogadjuk.

Minden Nap Alap Fogadd be a világot, hogy az is elfogadhasson !

„séfbabér” csoport

„Web oldal alapítók,szerkesztők kedvelők, csoport

„Adonisz” csoport

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Diós apró sütemény
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
Translate »