Zöld dió cukorban

Zöld dió cukorban, igazi vitaminos nassolni való. Azoknak akik még nem próbálták, mert nem tudták hogyan kell vagy még ne is gondoltak rá. A diót még nem érett, zöld állapotában kell feldolgozni. Vannak akik a diólevelekben rejlő gyógyerőket vélnek felfedezni. Magában a termésben még több van. Nem véletlenül az érett dió olyan közkedvelt sütemény töltelék alapanyag. De hogyan lehet betenni a zöld diót ? Az alábbi recept ehhez nyújt segítséget.

HirdetésHozzávalók

Zöld dió, cukor, víz, szegfűszeg, fahéj.

Zöld dió cukorban Séfbabér

Zöld dió cukorban Séfbabér

Elkészítés

1 kg még puha bélű zöld diót, legjobb még június 10-20 között, tűvel darabonként több helyen megszurkálunk. Azután hideg vízbe áztatjuk. A vizet 8 napon keresztül, mindennap lecseréljük friss vízre. A 9. napon 5 dl vízzel 50 dkg cukorból főtt forró sziruppal leöntjük. 12 óra múlva leszűrjük a szirupot felforraljuk és újra forrón a zöld diókra öntjük. Ezt a műveletet 12 óránként ötször megismételjük. Tehát 2 és fél napon át. Amikor utoljára főzzük fel a szirupot, néhány szegfűszeget és egy darabka fahéjat főzzünk bele. Ezt ki is vehetjük mielőtt a befőttekre öntjük. A dió végül egészen fekete lesz. Az üvegeket légmentesen lezárjuk.

Hirdetés
A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. A Zöldségek eltevése télire és a Gyümölcs befőttek, lekvár, jam készítés tudományát is elsajátíthatod.

További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, a befőzéssel kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben feliratkozásoddal megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Megtalálhatóak Facebook oldalaik, kedveléseddel támogathatod

Minden Nap Alap      Séfbabér     Web oldal alapítója      Adonisz

Csoportjaikba való jelentkezésed örömmel fogadjuk.

Minden Nap Alap Fogadd be a világot, hogy az is elfogadhasson !

„séfbabér” csoport

„Web oldal alapítók,szerkesztők kedvelők, csoport

„Adonisz” csoport

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Zöld dió cukorban
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »