Dinnye cukorban télire

Dinnye cukorban télire, szeletelve vagy felkockázva. A nagyobb mennyiségű befőzésnél érdemesebb 5 literes üvegekben szeletelve, kisebb üvegekben felkockázva eltenni téli csemegének. Lehet a dinnyét savanyítani is, ahhoz viszont érdemesebb félérett , apró alma vagy még kisebb méretű dinnyét válogatni, ezt főleg a szezon végén a leérés idején könnyebb beszerezni. A savanyított dinnyét az ecetes savanyúságokhoz hasonlóan lehet  elkészíteni. Most viszont a cukros változathoz írom le a receptet az édesebb ízek, befőttek kedvelőinek.

HirdetésHozzávalók

Dinnye, cukor, citromlé, darabos fahéj, szegfűszeg.

Dinnye cukorban télire Séfbabér

Dinnye cukorban télire Séfbabér

Elkészítés

Nem túl érett dinnyét választunk legjobb a Cantalup. Meghámozzuk, kétfelé vágva a belsejét kiszedjük, ha a húsa belül lágy azt is eltávolítjuk abban a részben. A dinnyét gerezdekre szeleteljük, ha hosszú ketté vágjuk, vagy felkockázzuk. Gyengén citromos vízbe rakjuk azután le csorgatjuk. Zománcozott lábasba téve egy réteg cukorszörpöt teszünk rá, ( 1 liter vízhez 50 dkg cukrot adagolunk, ) annyi vizet, hogy jól ellepje a gyümölcsöt és felforraljuk. Forrás után hűvös helyen hagyjuk kihűlni másnapig. A gyümölcsöket kiszűrjük és a levet újra 10-12 percig felforraljuk. Amikor a lé kihűlt újra visszarakjuk a dinnyét. 3. nap ezt megismételjük, szegfűszeggel, darabos fahéjjal ízesíthetjük, és az üvegeket légmentesen lezárjuk.

Hirdetés
A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. A Zöldségek eltevése télire és a Gyümölcs befőttek, lekvár, jam készítés tudományát is elsajátíthatod.

További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, a befőzéssel kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben feliratkozásoddal megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Megtalálhatóak Facebook oldalaik, kedveléseddel támogathatod

Minden Nap Alap       Séfbabér       Web oldal alapítója       Adonisz

Csoportjaikba való jelentkezésed örömmel fogadjuk.

Minden Nap Alap Fogadd be a világot, hogy az is elfogadhasson !

„séfbabér” csoport

„Web oldal alapítók,szerkesztők kedvelők, csoport

„Adonisz” csoport

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Dinnye cukorban télire
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »