Vaníliás kifli

Vaníliás kifli , mandulás, földimogyorós aprósütemény. Ez a más néven puderes kifli Bécsi kifli néven is ismert. Kedvelt egyszerű elkészítési módja révén is. Tea délutánok, vendégvárásokra ajánlott azoknak, akik szívesebben készítik sajátkezűleg a kínáló tálaikra valót. Hiszen a konyha séfjei, nem hagynának ki egyetlen kínálkozó alkalmat sem, hogy sikeres süteményeikért learathassák a dicséretet, azaz a babért.

Hirdetés


Hozzávalók

30 dkg liszt, 7 dkg cukor, 20 dkg vaj, 2 tojás sárgája, 5 csomag 10 g-os vanília cukor, 1dl porcukor, 1 csipet só, 5 dkg mandula, 5 dkg földimogyoró.

Vaníliás kifli Séfbabér

Vaníliás kifli Séfbabér

Elkészítés

Vaníliás kifli első lépései. A héjától megtisztított mandulát és mogyorót daraboljuk apróra. A mandula héja, ha leforrázzuk könnyebben leválik. Készítsük elő a nyújtó, illetve gyúródeszkát. Szórjuk rá a 30 dkg lisztet, közepébe húzzunk egy kisebb fészket. Szórjuk közzé a feldarabolt mandulát és mogyorót, a 7 dkg cukrot, a csipet sót, a hideg vajat kisebb darabokban, a tojás sárgákat. Ezt követően alaposan gyúrjuk össze. A jól kidolgozott tésztát tegyük nylon zacskóba, lefedhető tárolódobozba vagy csomagoljuk alufóliába és 2 órán keresztül pihentessük a hűtőszekrényben.

Két óra elteltével, nem gond az sem, ha ez több ideig tart, vegyük ki és ismét a gyúródeszkára helyezzük. Közben a sütőt 190 fokra előmelegítjük. A tésztából ceruza vékony rudacskákat sodrunk és kb. 5 cm-es darabokra vágjuk. Kifli formára hajlítva tepsibe tesszük és kb 10 perc alatt aranybarnára sütjük.

A fél bögrényi azaz 1 dl porcukrot összekeverjük az 5 csomag porcukorral. A kisült kifliket még meleg állapotban ezzel bőségesen megszórjuk.

Hirdetés
A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. További recepteket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában. A vaníliával kapcsolatban a Wikipédia oldalán találsz értékes információkat. Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni az email fiókodba azt a Séfbabér kezdő oldalán és a lent a lábrészben is megteheted. Látogasd meg partner oldalainkat amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim Mind Nap Alap Magyarok Nagyjai Dream Spiri Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

 

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Vaníliás kifli
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Translate »