Ribizke jam

Ribizke jam ribiszke íz, ki hogyan szereti ? Apró szemű fürtös csemege, kis gyermekek nagy kedvence. Savanyú fanyar íze vitamin csodákat rejt. A plusz terméssel megéri elbíbelődni, mert tablettáknál sokkal többet ad. C vitamin tartalma a legjelentősebb. Változatos étrendet bővít és a vele sütött muffin sem cserélhető másra. Rajta séfjeim ! Kezetek alatt születik sok csoda.

Hirdetés



Hozzávalók

PL: 1,5 kg ribiszke, 0,80-85 dkg cukor szalicil.

Ribizke jam Séfbabér

Ribizke jam Séfbabér

Ribiszke jam

1,5 kg ribiszke, 0,80 dkg cukor. Ez a mennyiség kész állapotában 1,70 kg lesz.  Az érett ribiszkét, kocsányától, fürtjeitől megfosztva egy edényben jól összenyomjuk. Ezután finom szűrőn vagy szitán lecsorgatjuk. Majd a kb 1 kg léhez 80 dkg cukrot adva felfőzzük, közben a habot eltávolítjuk, és addig főzzük míg a belőle vett minta tányérra csorgatva nem kocsonyásodik. Ezután a tiszta felforrósított üvegekbe öntjük, hagyjuk kihűlni másnapig. A tetejére késhegynyi szalicilt teszünk és légmentesen lezárjuk. Hűvös száraz helyen tároljuk.

Ribiszkeíz

A megmosott ribiszkét száraitól megszabadítjuk és lemérjük. Minden kilogramm gyümölcs után 85 dkg cukrot veszünk. Az elkészült ribiszkét zománcozott tálba megfőzzük. Majd hozzáadjuk a cukrot, és kellő sűrűségűre főzzük. Felforrósított üvegekbe töltjük. Hagyjuk kihűlni és másnap késhegynyi szalicilt rátéve lezárjuk.

Hirdetés




A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. A Zöldségek eltevése télire és a Gyümölcs befőttek készítés tudományát is elsajátíthatod.

További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, a befőzéssel kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben feliratkozásoddal megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Megtalálhatóak Facebook oldalaik, kedveléseddel támogathatod

Minden Nap Alap

Séfbabér

Web oldal alapítója

Adonisz

Csoportjaikba való jelentkezésed örömmel fogadjuk.

Minden Nap Alap Fogadd be a világot, hogy az is elfogadhasson !

„séfbabér” csoport

„Web oldal alapítók,szerkesztők kedvelők, csoport

„Adonisz” csoport

Summary
recipe image
Recipe Name
Ribizke jam
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Translate »