Tök tartósítás

Tök tartósítás. Hogyan tároljuk sóban vagy ecetben ? Van aki csak lefagyasztja és vannak akik inkább a kamra polcain tárolják szívesebben ezt a remek vitamin dús, szintén diétához, fogyókúrához tökéletese illeszkedő zöldségfélét. Helyesen elkészítve joghurttal vagy tejfölösen szinte alig tartalmaz kalóriát mégis feltölt ásványokkal és táplál. Ezért is érdemes belőle tárolni, eltenni a hideg téli napokra. De mégis hogyan ? Aki kifejezetten fogyókúrához alkalmazza annak javaslom, a cukrot hagyja ki az elkészítésnél.

HirdetésHozzávalók

Tök legyalulva, só, ecet, szalicil,

Tök tartósítás Séfbabér

Tök tartósítás Séfbabér

Yum

Elkészítés

Tök sóban eltéve

A tököt meghámozzuk, legyaluljuk, jól besózzuk és -2 órán át állni hagyjuk. Azután kicsavarjuk és egy jó széles szájú üvegbe belenyomkodjuk. Úgy, hogy az üveg aljára egy sor sót rá egy sor tököt teszünk és ezt addig ismételjük míg az üveg meg nem telik. A tetejére sót teszünk és alaposan lezárjuk.

Tök ecetben eltéve

A gyalult tököt besózzuk, majd egy fél óra múlva jól kinyomkodjuk és hideg vízben kimossuk. Ez után vizet lecsorgatva róla, konyharuhára kiterítve egy másikkal leitatjuk, megszikkasztjuk. Amíg szárad ecet és szalicil ( 1 liter vízhez 1 gramm) hozzáadásával vizet forralunk, és hagyjuk kihűlni. A tökkel a steril üvegeket megtöltjük háromnegyed részig. A kihűlt ecetes vizet rátöltjük, alaposan lezárjuk az üvegeket és kidunsztoljuk, kigőzöljük.

Hirdetés
A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. A Zöldségek eltevése télire és a Gyümölcs befőttek készítés tudományát is elsajátíthatod.

További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, a befőzéssel kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben feliratkozásoddal megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Tök tartósíts
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Translate »
%d bloggers like this: