Kandírozott gyümölcs

Kandírozott gyümölcs csemege készítés. Gyakorlatilag minden gyümölcs fajta elkészíthető ezzel az eljárással, ami fontos, hogy a gyümölcsök állaga kemény legyen. A gyümölcsöket megmossuk kimagozzuk és ízlés szerint daraboljuk.

HirdetésHozzávalók

Gyümölcs, cukor, citromsav, keményítőszörp.

Kandírozott gyümölcs Séfbabér

Kandírozott gyümölcs Séfbabér

Elkészítés

Az előkészített feldarabolt gyümölcsöket 5-10 percig főzzük majd azonnal hűtjük. Ezzel a gyümölcs sejtfalainak féligáteresztő tulajdonságát teljesen megszünteti és a húzatás előfeltételeit megteremti. A húzatás függ a gyümölcs fajtájától, nagyságától és érettségétől.

A húzatást 30-35 %-os forró cukoroldattal kezdjük. Kezdetben naponként, később 2 naponta ismételjük a műveletet. Vagyis 24 vagy 48 óra pihentetés után a cukoroldatot leöntjük a gyümölcsről és újra melegítjük miközben felerősítjük 5 dkg cukorral literenként. Ezt a műveletet addig ismételjük míg a cukor oldat 70 %-os töménységű lesz. Ezt cukor fokolóval lehet mérni.

Akkor amikor az 50 %-ot elérte fokozatosan lehet hozzá adagolni a keményítő szörpöt ami 0,1% citromsavat tartalmaz. ( 1 liter keményítőszörpben 1 kávéskanálnyi citromsavat jelent. A húzatás közben 2 alkalommal a gyümölcsöket is felforraljuk a cukor szirupban. Befejezéskor pedig ismét, és a szirupot leöntjük róla. Majd a gyümölcsöket tepsibe téve 35-40 C fokon szárítjuk 5-8 órán keresztül.

Közben ismét készítsünk 62 %-os cukoroldatot, óvatosan melegítsük fel, hogy a kristályosodás ne induljon meg, 65-68 C fokosan öntsük rá a gyümölcsökre és benne hagyjuk 24 órán át. Ezt követően kiemeljük az oldatból és 35-40 C fokon szárítjuk. Nem szabad forgatni. A gyümölcs felületén megindul a kikristályosodás. Az elkészült kandírozott gyümölcsöket celofánnal bélelt dobozban, hűvös helyen tároljuk.

Hirdetés
A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. A Zöldségek eltevése télire és a Gyümölcs befőttek, lekvár, jam készítés tudományát is elsajátíthatod. Az italok készítéséhez kínálok további ötleteket. Továbbá megismerkedhetsz főzési alapokkal

További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, az italokkal kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben feliratkozásoddal megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Megtalálhatóak Facebook oldalaik, kedveléseddel támogathatod

Minden Nap Alap        Séfbabér        Web oldal alapítója        Adonisz

Csoportjaikba való jelentkezésed örömmel fogadjuk.

Minden Nap Alap Fogadd be a világot, hogy az is elfogadhasson !

„séfbabér” csoport

„Web oldal alapítók,szerkesztők kedvelők, csoport

„Adonisz” csoport

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Kandírozott gyümölcs
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »
%d bloggers like this: