Coblerek

Coblerek a hosszú italokhoz számítanak, fő jellemvonásuk a finom apróra tört jég, és egy bőséges, szép gyümölcs díszítés. Főleg hűsítő ital ezért inkább borokból és kis alkohol tartalmú anyagból állítják össze.

Hirdetés



A díszítésre alkalmas gyümölcsnek hibátlanak kell lennie. Ami lehet ananász, őszibarack, cseresznye, eper szőlő stb. Általában szalmaszállal és kiskanalat adunk hozzá.

 

Cobler Séfbabé

Cobler Séfbabér

A Coblereket úgy készítjük, hogy a poharakat megtöltjük apróra tört jéggel, olyannal ami még nem olvad. Ráöntjük a megfelelő italt, azután a pohár tetejére egy szelet citromot vagy narancsot helyezünk, amelyet a finomra tört jég tart. Igazán akkor ízléses a díszítés, ha ezt átszúrjuk szalma szállal egészen a pohár aljáig és a tetejét ízlésesen kirakjuk gyümölccsel, esetleg porcukorral, likőrrel ízesítve, kávés kanalat adva hozzá. Készíthető üdítő italként is.

Sherry Cobbler: Egy teáskanál porcukrot, egy kevés szódavízben feloldunk, a pohárba tesszük , a poharat feltöltjük egészen jéggel, egy pohár cherry bort töltünk rá, azután citromszeletekkel és gyümölccsel díszítjük és az előzőekben leírt kiegészítőkkel kínáljuk. Minden Cobler így ( pezsgő, brandy, stb) készül csak a fő itala változik.

Coblerek Séfbabér (2)

Coblerek Séfbabér (2)

Hirdetés




A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. A Zöldségek eltevése télire és a Gyümölcs befőttek, lekvár, jam készítés tudományát is elsajátíthatod. Az italok készítéséhez kínálok további ötleteket. Továbbá megismerkedhetsz főzési alapokkal

További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, az italokkal kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben feliratkozásoddal megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Megtalálhatóak Facebook oldalaik, kedveléseddel támogathatod

Minden Nap Alap        Séfbabér        Web oldal alapítója        Adonisz

Csoportjaikba való jelentkezésed örömmel fogadjuk.

Minden Nap Alap Fogadd be a világot, hogy az is elfogadhasson !

„séfbabér” csoport

„Web oldal alapítók,szerkesztők kedvelők, csoport

„Adonisz” csoport

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Coblerek
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Translate »