Narancs jam

Narancs jam és narancs esszencia készítésének titkai. Mint minden gyümölcsből a mindenki által kedvelt narancsból is készíthetünk dzsemet és olyan esszenciát amely különleges aromaként alkalmazható ízesítéshez.

Hirdetés



Hozzávalók

Jam: Narancs, fele annyi citrom, 2X annyi víz, ugyan annyi kockacukor. Esszencia: narancs, 7 dl 96 % alkohol, cukor.

Narancs jam Séfbabér

Narancs jam Séfbabér

Narancs Dzsem

Fontos, hogy csak vékony héjú érett gyümölcsöket használjunk, de ne legyen túl puha. A recept négy narancshoz íródott de arányosan növelhetőek az adagok. Négy narancsot és két citromot tál fölé helyezett uborka szeletelőn legyalulunk, azután lemérjük. A súlyának a duplája mennyiségű vízben 24 órán át áztatjuk. Majd így együtt felfőzzük és 15 percig forraljuk. Lefedjük az edényt és ismét 24 órára hűlni hagyjuk. Újból lemérjük és a súlyával egyenlő mennyiségű kockacukorral újból felfőzzük 30 percig. Vaslapra állított felforrósított üvegekbe töltjük. Amikor kihűlt a tetejére késhegynyi szalicilt teszünk és légmentesen lezárjuk. Pár hétig egészen folyékony, de azután megkocsonyásodik. Legalább 2 hónapig állnia kell a fogyasztásig.

Narancs esszencia

1 literes üvegbe öntünk 7 dl 96 %-os alkoholt. Valahányszor narancsot fogyasztunk, a sárga héját vékonyan lehámozzuk a fehér belsejéről, és beletesszük az alkohol tartalmú üvegbe, míg meg nem telik. Lezárjuk. Tészták ízesítésére vagy cukorba mártva, díszítésre, két évig is eláll, így keményen és üdén a narancshéj. A rajta lévő alkohol néhány cseppjével pedig kellemes aromát adhatunk krémekhez, ízekbe, tortákba, sőt nyáron jeges vízzel vagy szódavízzel, kitűnő, üdítőital.

Hirdetés




A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. A Zöldségek eltevése télire és a Gyümölcs befőttek készítés tudományát is elsajátíthatod.

További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, a befőzéssel kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben feliratkozásoddal megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Megtalálhatóak Facebook oldalaik, kedveléseddel támogathatod

Minden Nap Alap

Séfbabér

Web oldal alapítója

Adonisz

Csoportjaikba való jelentkezésed örömmel fogadjuk.

Minden Nap Alap Fogadd be a világot, hogy az is elfogadhasson !

„séfbabér” csoport

„Web oldal alapítók,szerkesztők kedvelők, csoport

„Adonisz” csoport

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Narancs jam
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »