Gyümölcs bolé

Gyümölcs bolé Narancsos tálas alkoholos ital. Partik kelléke. Nagy előnyére bőséges ital kínálatot biztosít, merőkanállal szabad szedésű italként szokás asztalra helyezni. Koktél jellegének köszönhetően elegáns vendégváró, marasztaló pohárba való.

HirdetésHozzávalók

6 db narancs, 1 db citrom, 2 dl rum, 20 dkg vaníliás porcukor, 1 l. fehér bor, 1 üveg pezsgő, 4 dl barack pálinka,10-15 dkg rumos meggy, 10-15 dkg egyéb gyümölcs, .

Gyümölcs bolé Séfbabér

Gyümölcs bolé Séfbabér

Elkészítés

6 darab teljesen a fehér héjától is megtisztított narancsot és egy kisebb fajta citromot karikákra vágunk, a magokat eltávolítjuk. Tűzálló tálba tesszük, alaposan meglocsoljuk rummal és meggyújtjuk. Mikor a rum elégett és a láng elaludt, a gyümölcsöket azzal a lével amit engedett a bólés tál aljára rakjuk. Megszórjuk 20 dkg vaníliás porcukorral és lefedve így hagyjuk egy órát. Majd ráöntünk 1 liter jó minőségű fehér bort, 2 pohár barack pálinkát. Beleszórunk 20-25 dkg gyümölcsöt melynek legalább fele rumos meggy. Jégre állítjuk vagy hűtőbe tesszük és tálaláskor jégkockákat teszünk bele és felöntjük egy üveg ízlés szerinti pezsgővel.

Hirdetés
A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. A Zöldségek eltevése télire és a Gyümölcs befőttek, lekvár, jam készítés tudományát is elsajátíthatod. Az italok készítéséhez kínálok további ötleteket. Továbbá megismerkedhetsz főzési alapokkal

További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, az italokkal kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben feliratkozásoddal megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Megtalálhatóak Facebook oldalaik, kedveléseddel támogathatod

Minden Nap Alap        Séfbabér       Web oldal alapítója        Adonisz

Csoportjaikba való jelentkezésed örömmel fogadjuk.

Minden Nap Alap Fogadd be a világot, hogy az is elfogadhasson !

„séfbabér” csoport

„Web oldal alapítók,szerkesztők kedvelők, csoport

„Adonisz” csoport

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Gyümölcs bolé narancsos
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »