Rétes töltelék üvegben

Rétes töltelék üvegben Alma, cseresznye, meggy töltelék. Rétes kedvelőinek fontos, hogy midig legyen rendelkezésre álló töltelék a sütemény elkészítéséhez. Ez a recept elmondja miként tudjuk biztosítani magunknak a gyümölcsös rétesek töltelékét.

HirdetésHozzávalók

Rétes töltelék üvegben : Gyümölcs, cukor, rum, szalicil, szegfűszeg, fahéj.

Rétes töltelék Séfbabér

Rétes töltelék Séfbabér

Elkészítés

Rétes alma üvegben

Erre a legalkalmasabb az augusztus végén érő almafajták. Annyi szép egészséges savanyú almát meghámozunk és lereszelünk amely egy 5 literes üvegbe szorosan belefér. A megreszelt almát az üvegből egy zománcozott edénybe kiszedjük, 1 dl rumba 1 kávéskanál szalicilt feloldunk, 2 kg cukrot vízzel sűrű sziruppá főzünk. Az előkészített almára először a rumos szalicilt töltjük és jól elkeverjük, utána hozzáadjuk a forró szirupot, folytonos keveréssel. Ezután visszarakjuk az 5 literes üvegbe, jó szorosan és ráöntjük a levet, úgy hogy ellepje. Kevés lé kifog maradni. Az üveget alaposan lezárjuk, jó szellős kamrába rakjuk, és 4 hétig mozdulatlanul egy helybe hagyjuk. Utána bármikor lehet belőle használni, a megmaradt alma nem romlik meg, csak zárjuk vissza.

Cseresznye vagy meggy kimagozva rétesnek

A cseresznyét vagy meggyet leszárazzuk, megmossuk és kimagozzuk. A kimagozott gyümölcsöt egy olyan tálba tesszük, amelyről a zománc nincs lepattogva. 1 kg kristálycukorral 1 evőkanál szalicillal, 1 dl rummal, 2 szem szegfűszeggel és egy darab fahéjjal a gyümölcsöt jól elkeverjük. Hideg helyen 3 napig letakarva pihenni hagyjuk. Minden nap egyszer fakanállal jól összekeverjük. 3 nap után üvegekbe rakjuk jó szorosan, tömötten. Saját levét ráöntjük, hogy ellepje, lezárjuk és félretesszük. Lehet belőle bármikor használni mint az almából. Lehet a cseresznyét és a meggyet vegyesen is elkészíteni. Ez remek Rétes töltelék üvegben

Hirdetés
A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. A Zöldségek eltevése télire és a Gyümölcs befőttek, lekvár, jam készítés tudományát is elsajátíthatod.

További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, a befőzéssel kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben feliratkozásoddal megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Megtalálhatóak Facebook oldalaik, kedveléseddel támogathatod

Minden Nap Alap       Séfbabér       Web oldal alapítója       Adonisz

Csoportjaikba való jelentkezésed örömmel fogadjuk.

Minden Nap Alap Fogadd be a világot, hogy az is elfogadhasson !

„séfbabér” csoport

„Web oldal alapítók,szerkesztők kedvelők, csoport

„Adonisz” csoport

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Rétes töltelék üvegben
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »