Tejszínes spenót főzelék

Tejszínes spenót főzelék, a vitamin dús étel receptje. A spenót sokrétű elkészítési módja közül a legértékesebb amikor nem csak kis mennyiségben adjuk valamely ételhez, hanem a teljes étel fő elem. Mindezek ellenére a sűrűn fogyasztása nem javasolt, gyermekeknek pedig főként nem. Óvatosnak kell lenünk mert köztudott, hogy a jóból is megárt a sok. Ez a főzés mód nem tartalmaz lisztet sem, ezért teljesen diétás menü.

Hirdetés



Hozzávalók

1,5 kg spenót, 2 dkg só, 7 dkg vaj, 1 g szódabikarbóna, 1 g őrölt fekete bors, 1,5 dl tejszín.

Tejszínes spenót főzelék Séfbabér

Tejszínes spenót főzelék Séfbabér

Yum

Elkészítés

A spenót előkészítése, főzése azonos. A szárától megtisztítjuk a leveleket, bő vízben alaposan megmossuk. A vizet szitán át lecsorgatjuk róla. Egy tálban vizet forralunk amelybe beleszórjuk a szódabikarbónát, majd a spenót leveleket és megfőzzük. A vízből kivéve ismét lecsorgatjuk a vizet róla. Ezt követi az a művelet, amit mindenki saját kedvére tegyen. Törje át a szitán, darabolja, turmixolja pici gyermeknek készítve, vagy hagyja egészben. A vajat wok-ban megolvasztjuk, hozzáadjuk a spenótot. Sóval, őrölt fekete borssal ízesítjük. Majd ezt követően hozzákeverjük a tejszínt. A tűzről levesszük, habverővel simára keverjük. Ízlés szerint tálaljuk.

Hirdetés



A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában. A spenóttal kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben is megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Tejszínes spenót főzelék
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »