Dobos torta

Dobos torta : Talán mindenki ismeri ezt a ropogós tetővel, égetett cukorral koronázott süteményt. Kis emberkéink előszeretettel ropogtatják, a múltidőkre emlékeztető cukorkát, a sütemény elfogyasztása csúcspontjaként. Ez fedő réteg adja a Dobos torta legfőbb jellegzetességét.

HirdetésHozzávalók:

Tészta : 7 dk porcukor, 3db  tojás, 5 dkg liszt, Töltelék: 18 dkg porcukor, 18 dkg vaj, 18 dkg csokoládé, 6 evőkanál víz. Teteje: 10 dkg cukor 2 evőkanál víz.

Elkészítése:

A 7 dkg porcukrot a 3 tojás sárgájával habosra keverem. A 3 tojás fehérjét kemény habosra vert állapotban hozzá teszem. Végül az 5 dkg liszttel alaposan összekeverem. Az így kapott tésztát 7-8 egyenlő részre osztom. Egy bádog tortasütőlapot, megteszi a torta forma alja kivéve, megvajazom és egymás kisütése után rányújtom a lapokat. Sorban kisütöm őket. A már megsült tortalapokat egyenesen helyezem el. Egy fedő segítségével megakadályozom, hogy a szélei felpenderedjenek, lefedem őket. Amíg a tortalapjai hűlnek elkészítem a tölteléket. A18 dkg porcukrot. 18 dkg vajjal habosra keverem. A 18 dkg csokoládét 6 evőkanál vízben tűzön felolvasztom. Addig keverem míg kihűl, majd elkeverem a a habosra vert vajas cukorral. Az így kapott krémmel egyenletesen megkenem a tortalapokat és egymásra helyezem. Evőkanálnyi vízben felolvasztok 10 dkg cukrot. Folytonos keveréssel addig pirítom, míg aranybarna lesz. Akkor ráöntöm a torta tetejére és elkenem rajta. Amikor langyosra hűlt, késsel belenyomom a tortalapig a szeletek nyomát. A peremét, kimaradt krémmel díszíthetjük. Az így készült torta születésnapok csúcspontja.

A Séfbabér neked ajánlja !

További recepteket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.  A tortákkal kapcsolatban a Wikipédia oldalán találsz értékes információkat.  Amennyiben szeretnél receptjeimről értesülni az email fiókodba a főoldalamon a Séfbabéron megteheted. Látogasd meg partner oldalainkat amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz  Minden Nap Alap  és az Adonisz.com  Valamint ajánlom Blogger oldalaim   Mind Nap Alap       Magyarok Nagyjai         Dream Spiri         Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

 

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Dobos torta
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »