Liszttel sűrítés

Liszttel sűrítés, beszórás és összegyúrt vajas sűrítés. Az előző részben a rántás és habarás fogalmával ismerkedhetünk meg a konyhai technikák közül ebbe a részben a ritkábban alkalmazott módszereket sajátíthatjuk el. Ami a folyamaton kívül lényeges, hogy fő alkotó eleme a liszt. A berántás, a habarás, a behintés liszttel (sraubolás), és a sűrítés liszttel összegyúrt vajjal módszer kiválasztása az étel függvénye.

 

HirdetésHozzávalók

A beszóráshoz: liszt A liszttel összegyúrt vaj: liszt, vaj.

Liszttel sűrítés Séfbabér

Liszttel sűrítés Séfbabér

Alkalmazás
Meghintés liszttel

(straubolás) Akkor alkalmazzuk amikor valamit csak kis mértékben akarunk dúsítani. Például, ha zsenge idei zöldborsóból főzeléket készítünk,  vajban vagy zsírban puhára pároljuk és akkor hintjük meg kevés liszttel elkeverjük és felöntjük tejjel vagy vízzel.

Liszttel összegyúrt vaj

:(beurre-manié) egy-egy túl hígra sikerült mártás vagy krémleves gyors sűrítéséhez alkalmazzuk. Ezzel úgy tesszük, hogy kevés lisztet vajjal összegyúrunk és habverővel folytonosan keverve, a krémlevesbe vagy mártásba aprítjuk, majd gyorsan kevergetve addig hagyjuk a tűzön míg az a kellő állagú nem érte.

Hirdetés
A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. A Zöldségek eltevése télire és a Gyümölcs befőttek, lekvár, jam készítés tudományát is elsajátíthatod. Az italok készítéséhez kínálok további ötleteket. Továbbá megismerkedhetsz főzési alapokkal

További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, az italokkal kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben feliratkozásoddal megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Megtalálhatóak Facebook oldalaik, kedveléseddel támogathatod

Minden Nap Alap         Séfbabér        Web oldal alapítója        Adonisz

Csoportjaikba való jelentkezésed örömmel fogadjuk.

Minden Nap Alap Fogadd be a világot, hogy az is elfogadhasson !

„séfbabér” csoport

„Web oldal alapítók,szerkesztők kedvelők, csoport

„Adonisz” csoport

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Liszttel sűrítés
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
Translate »