Csokoládékrém vajas

Csokoládékrém vajas alappal. Torták töltésére a fantasztikus. Az elkészítés három elkészítési módját találod az alábbi leírásban. Számomra kedvelt desszert töltelék mert nem csak torta töltésre alkalmas, hanem díszítéshez is felhasználható, tartós állagának köszönhetően.

HirdetésHozzávalók

1.  80 dkg alapvajkrém, 20 dkg párizsi krém

2.  92 dkg alap vajkrém, 8 dkg kakaópor.

3.  25 dkg vaj, 20 dkg cukor, 6 dkg csokoládé, 2 dkg kakaópor, 2 db tojás.

Csokoládékrém vajas Séfbabér

Csokoládékrém vajas Séfbabér

Elkészítés

1. Az alap vajkrémhez hozzákeverjük a párizsi krémet, habverővel habosra simára összedolgozzuk. Amennyiben túl puha, jégszekrénybe tesszük utána kikeverjük, ha túl kemény állagot kreáltunk, tűzhelyen vagy forró gőz felett keverjük.

2. A 8 dkg kakaóport kevés vízzel, vagy cukoroldattal leforrázzuk és sűrű pépé keverjük. Majd 92 dkg alap vajkrémmel összedolgozzuk. A kakaóport hozzáadhatjuk elemi állapotában is, de erőteljesebb ízhatást érünk el az előzőek szerint. Esetleg ízesíthetjük rum aromával. Az előző leírás 1 kg krém elkészítésének az adagolását mutatja be, ez szükség szerint arányosan megítélhető.

3. Egy tálban a 20 dkg porcukorral a 25 dkg vajat, a langyosra melegített 6 dkg csokoládét és a 2 dkg kakaóport összedolgozzuk, majd 1 tojás sárgáját és 1 egész tojást is belekeverünk. Ízesíthetjük, vaníliával, rummal, egyedi ízlés szerint.

Hirdetés
A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. A Zöldségek eltevése télire és a Gyümölcs befőttek, lekvár, jam készítés tudományát is elsajátíthatod. Az italok készítéséhez kínálok további ötleteket. Továbbá megismerkedhetsz főzési alapokkal

További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, az előzőekkel kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben feliratkozásoddal megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Megtalálhatóak Facebook oldalaik, kedveléseddel támogathatod

Minden Nap Alap        Séfbabér       Web oldal alapítója        Adonisz

Csoportjaikba való jelentkezésed örömmel fogadjuk.

Minden Nap Alap Fogadd be a világot, hogy az is elfogadhasson !

„séfbabér” csoport

„Web oldal alapítók,szerkesztők kedvelők, csoport

„Adonisz” csoport

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Csokoládékrém vajas
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »