Rakott burgonya

Rakott burgonya füstölt kolbásszal vagy nélküle hőálló tálban sütve. Azt gondolom, ez is azon ételek sorát gyarapítják, amelyet az én kis hazámban mindenki ismer, és kedvel. Aki nem fogyaszt húsféleséget, nélküle is, vagy helyettesítve más betéttel, sonka, lecsókolbász, sajt stb. készítheti, egyéb alap ugyan az, az előállítás során.

Hirdetés



Hozzávalók

1,5 kg burgonya, 10 dkg zsír, 5 dkg vaj, 2,5 dkg só, 1 g őrölt bors, 5 dl tejföl, 10 db tojás, 30 dkg füstölt kolbász. 5 dkg zsemlemorzsa.

Rakott burgonya Séfbabér

Rakott burgonya Séfbabér

Yum

Elkészítés

A burgonyát héjában fel tesszük főni. Egy másik edényben a 10 db tojást forrásban lévő vízbe tesszük, 10 perc alatt keményre főzzük. A héját lepucoljuk , karikára szeleteljük, javaslom a tojás szeletelőt hozzá. A kolbászt szintén vékonyra szeleteljük. A héjában főtt burgonyáról, ez akkor kész amikor a villát könnyedén beleszúrjuk, lehúzzuk a héját, és karikákra szeljük. A hőálló tál alját a zsírral kikenjük és egyenletesen eligazítjuk a zsemlemorzsát, így nem ragad az étel bele. Majd rétegesen sorba rakjuk alul a burgonyát, rá a kolbász és tojás sort. Megkenjük kevés tejföllel. Majd ismét egy sor burgonya, egy sor kolbász, egy sor tojás és tejföl. Addig ismételjük míg el nem fogy. Arra kel ügyelni, hogy a tetejére burgonya sor kerüljön. A sorok száma attól is függ, mekkora tálat használunk, és hogy milyen vastagságúra sikerült a szeletelés. A tetejére rászórjuk a fűszereket és a megmaradt tejfölt és a vajat darabokban. Sütőbe tesszük és összesütjük, ez addig tart amíg a tetején a tejföl pirulni kezd.

A kolbász nélküli elkészítésnél. A burgonyát az előző módon készítjük elő. Tojásból csak 5 db-ot főzünk és szeletelünk. A másik 5 darabnál külön választjuk a fehérjéket, kemény habot verünk belőle. A sárgájába belekeverjük a fűszereket, a tejfölt, és a felvert tojás fehérjét. Ebbe finoma belekeverjük a burgonyát, és a főt tojás karikákat. A sütőedényt előkészítjük, és a fele morzsát meg hagyjuk a tetejére. beleborítjuk a keveréket és megszórjuk zsemlemorzsával, rátesszük a vaj darabkákat és kisütjük.

Hirdetés



A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában. A burgonyával kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben is megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Rakott burgonya
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »