Rántás habarás

Rántás habarás mi a különbség, hogyan készül ? A konyhai technikák között igen fontos az ételek sűrítésének ismerete. A levesek, főzelékek, mártások sűrítésének 4 hagyományos módja van. A berántás, a habarás, a behintés liszttel (sraubolás), és a sűrítés liszttel összegyúrt vajjal.

 

HirdetésHozzávalók

Rántáshoz: liszt, zsír vagy olaj, vaj. Habaráshoz: liszt, tejföl.

Rántás habarás Séfbabér

Rántás habarás Séfbabér

Elkészítés
Rántás

Ige fontos, hogy forró zsírral, olajjal vagy vajjal készüljön. Lisztet barnára vagy világos barnára pirítva szükség szerint. Az ételek berántásánál arra ügyeljünk, hogy a rántás ne csomósodjék össze. Amennyiben ezt elakarjuk kerülni, a kész megpirított rántást kevés hideg vízzel keverjük simára és csak ezután tegyük az ételbe folytonos keverés közben.

Tipp: amelyik ételnél nem okoz nehézséget pl a hús nélküli leveseknél a rántást készítsük el előbb és ezt hígítsuk teljes lére, amelyben megfőzzük az összetevőket.

Habarás

Nem egyéb mint tejföllel összekevert liszt. Amelyet kevés vízzel simára  keverve megszűrünk és folytonos keverés közepette adunk a sűríteni való ételhez. Megszűrni azért kell, hogy ne csomósodjék össze. A habarást többnyire gyümölcsmártások vagy hidegen fogyasztott gyümölcs levesek készítésénél használjuk.

A következő részben megismerheted mi lisztel meghintés (staubolás) és liszttel összegyúrt vajas (beurre-manié) típusú sűrítés.

Hirdetés
A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. A Zöldségek eltevése télire és a Gyümölcs befőttek, lekvár, jam készítés tudományát is elsajátíthatod. Az italok készítéséhez kínálok további ötleteket. Továbbá megismerkedhetsz főzési alapokkal

További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, az italokkal kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben feliratkozásoddal megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Megtalálhatóak Facebook oldalaik, kedveléseddel támogathatod

Minden Nap Alap       Séfbabér       Web oldal alapítója        Adonisz

Csoportjaikba való jelentkezésed örömmel fogadjuk.

Minden Nap Alap Fogadd be a világot, hogy az is elfogadhasson !

„séfbabér” csoport

„Web oldal alapítók,szerkesztők kedvelők, csoport

„Adonisz” csoport

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Rántás habarás
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
Translate »
%d bloggers like this: