Csokoládé likőr

Csokoládé likőr Édes lágy koktél ital házilag. Könnyen elkészíthető Női finomság. Az alkohol ellenes ismerősök számára is ellenállhatatlan kényeztető itóka, házilag is kis költségből. Csoki falók nagy kedvence. Fontos az előállításához használt kakaó minősége mert főként ez határozza meg az ital aromáját. A másik lényeges az, hogy tejet vagy tejszínt használunk. A tejjel tartósabb, a tejszínnel lágyabb italt készíthetünk.

HirdetésHozzávalók

4 dl tiszta 100%-os szesz, 5 dkg kakaó, 40 dkg cukor, 0,5 l. tej vagy tejszín

Csokoládé likőr Séfbabér

Csokoládé likőr Séfbabér

Elkészítés

A fél liter tejet feltesszük főni, pont úgy készítjük mint amikor kakaót főzünk. Az 5 dkg kakaót összekeverjük a 40 dkg cukorral. Amikor a tej felmelegedett ezt a cukros kakaós keveréket hozzáadagoljuk és felfőzzük együtt. Amikor felforr 5 perc után levesszük a tűzről és meghűtjük. Majd hozzá adagoljuk a 4 dl alkoholt. Hűtőbe tesszük, fogyasztás előtt mindig felrázzuk.

Hirdetés
A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. A Zöldségek eltevése télire és a Gyümölcs befőttek, lekvár, jam készítés tudományát is elsajátíthatod. Az italok készítéséhez kínálok további ötleteket. Továbbá megismerkedhetsz főzési alapokkal

További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, az italokkal kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben feliratkozásoddal megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Megtalálhatóak Facebook oldalaik, kedveléseddel támogathatod

Minden Nap Alap       Séfbabér       Web oldal alapítója       Adonisz

Csoportjaikba való jelentkezésed örömmel fogadjuk.

Minden Nap Alap Fogadd be a világot, hogy az is elfogadhasson !

„séfbabér” csoport

„Web oldal alapítók,szerkesztők kedvelők, csoport

„Adonisz” csoport

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Csokoládé likőr
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Translate »
%d bloggers like this: