Rebarbara szörp

Rebarbara szörp. Szamóca, málna vagy almalével keverve. A rebarbara jól adja a levét. Hidegen vagy gőzölt állapotában kisajtolva, cukrozva vagy esetleg más gyümölcsök levével keverve kiváló italt kapunk

HirdetésHozzávalók

Rebarbara, szénsavas mész, cukor, szegfűszeg, fahéj, citromhéj,( szamóca, alma, málna lé)

Rebarbara szörp Séfbabér

Rebarbara szörp Séfbabér

Elkészítés

A rebarbara levét 10-20 %-ban keverve, szamóca, málna vagy alma lével célszerű ízesíteni. A rebarbarát a szokásos módon előkészítjük. Nagy oxálsav tartalma miatt igen savanyú levet kapunk, ezért célszerű minden liter rebarbara léhez 0,6-0,8 g szénsavas meszet adni. A tiszta rebarbara levet 50-60 C fokra felmelegítjük. Minden literéhez 50-60 dkg cukrot adunk. Ha nem keverjük más gyümölcslével akkor ízlés szerinti literenként 2-3 szem szegfűszeget, fahéjaz és kevés citromhéjat adunk. A fűszereket néhány percig együtt főzzük, majd melegen üvegekbe töltjük, betakarjuk, száraz dunsztban hagyjuk kihűlni..

Hirdetés
A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. A Zöldségek eltevése télire és a Gyümölcs befőttek, lekvár, jam készítés tudományát is elsajátíthatod. Az italok készítéséhez kínálok további ötleteket.

További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, az italokkal kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben feliratkozásoddal megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Megtalálhatóak Facebook oldalaik, kedveléseddel támogathatod

Minden Nap Alap        Séfbabér         Web oldal alapítója        Adonisz

Csoportjaikba való jelentkezésed örömmel fogadjuk.

Minden Nap Alap Fogadd be a világot, hogy az is elfogadhasson !

„séfbabér” csoport

„Web oldal alapítók,szerkesztők kedvelők, csoport

„Adonisz” csoport

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Rebarbara szörp
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
Translate »