Ravioli húsos táska recept

Ravioli húsos táska recept, vagy töltött tészta, ki hogyan ismeri. A lényeg azonban egyező, egy olasz ételt értünk ez alatt amit hússal vagy zöldségfélékkel szokás megtölteni. Itt, a magyar hagyományok szerinti receptet ismerheted meg és készítheted el. Ez egy húsos változat, de mindenki saját szája íze szerint módosíthatja tölteléket és a fűszerezést.

Hirdetés



Hozzávalók

30 dkg liszt, 2 db tojás, 2 dkg só, 15 dkg sertéshús, 15 dkg borjúhús, 10 dkg borjúvelő, 20 dkg paraj, 5 dkg hagyma, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 g őrölt bors, 1/2 g szerecsendió, 5 dkg só, 15 dkg reszelt sajt.

Ravioli húsos táska Séfbabér

Ravioli húsos táska Séfbabér

Yum

Elkészítés

Tészta: 25 dkg lisztből, 2 db tojással, 1 dkg sóval, kevés vízzel tésztát gyúrunk, és lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk.

Töltelék:A húsokat, a borjúvelőt és a parajt megfőzzük és apróra vágjuk. Az apróra metélt vöröshagymát zsírban világosra pirítjuk, hozzáadjuk a vagdalékot, jól felhevítjük, sóval, borssal, szerecsendióval megfűszerezzük és beletesszük a reszelt sajt felét, 1 db tojást. Ha kihűlt a következőképpen töltjük meg vele a tésztát.

Egy 6-8 cm átmérőjű kerek szaggatóval a tésztát kiszúrjuk. Az így kapott kerek tészta lapok közepére diónyi tölteléket teszünk. A tészta lapok széleit tojással megkenjük és összenyomkodjuk. Forró vízben kifőzzük. Amikor megfőtt a vízből kiszedjük. A vajjal és a reszelt sajt második felével megsózva összerázogatjuk, majd tűzálló tálban néhány percre sütőbe rakjuk. Tálalásnál paradicsommártást adhatunk mellé.

Hirdetés




A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában. A raviolival kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben is megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Ravioli húsos táska
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »