Szaloncukor recept

Szaloncukor recept Elkészíthető finomság vagy dísz alap. Saját magad is létrehozhatod a kis szaloncukor készítő manufaktúrádat, az alábbi leírásban megtudhatod, hogyan készíthetsz cukor édes finomságot vagy díszeket egy alap mázból.

HirdetésSzaloncukor recept Séfbabér

Szaloncukor recept Séfbabér

Elkészítés

Fél kilogramm kristály cukorra annyi vizet öntünk, hogy ellepje. Addig főzzük amíg hólyagos nem lesz. Próbaként kiveszünk egy kanállal és az előkészített deszkára fél méter magasról elkezdjük rácsorgatni míg a másik kezünkkel egy fakanállal kevergetjük. Amennyiben ez a massza néhány perc múlva hófehér lesz, a szirupot levesszük a tűzről és az egészet az előző módon csurgatjuk folyamatos keveréssel az előkészítő felületre. Majd kemény késsel simára dolgozzuk. Mire kihűl kézzel gyúrható masszát kapunk. Ezt a masszát tetszés szerint használjuk tovább fel.

Szaloncukor

Szaloncukor: az előző masszába ízlés szerint tehetünk dió, mogyorót, mandulát, kakaót, csokoládét, lekvárt, citromot, bármilyen ízre formálhatjuk. Ezeket az adalékokat vele simára dolgozzuk. Tetszés szerint formáljuk és csomagolhatjuk.

Gomba dísz

Gomba dísz: Az alap masszát 2 részre osztjuk. Egyik felébe annyi kakaót gyúrunk, hogy sötét színt kapjon. A másik felébe citrom reszelt héját, kevés levét téve és kevés rummal simára dolgozzuk. Az adalékanyagoktól megpuhul a tészta ezért néhány órát pihentetjük, megkeményedik. A fehér masszából kisujjnyi vastagságú hengereket sodrunk az egyik végét kihegyesítve, vele felfelé egy tálra állítgatjuk 3 cm-re egymástól. ezek lesznek a gomba szárai. A barna masszából gömböket formálunk és óvatosan rátűzzük a szárakra mint egy kalapot.

Dominó dísz

Dominó dísz: Az egész masszát kakaóval sötétbarnára gyúrjuk. Lelapítjuk a deszkán, 1 tojás fehérjébe annyi porcukrot keverünk amennyit felvesz, ezt egyenletesen rákenjük az ellapított masszára. Dominó nagyságúra szeleteljük. Egy pergamen tölcsérbe a leesett széleket bele tömörítjük és a hegyét kivágva a dominókra pontokat nyomunk.

Hirdetés
A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. A Zöldségek eltevése télire és a Gyümölcs befőttek, lekvár, jam készítés tudományát is elsajátíthatod. Az italok készítéséhez kínálok további ötleteket. Továbbá megismerkedhetsz főzési alapokkal

További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, az italokkal kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben feliratkozásoddal megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Megtalálhatóak Facebook oldalaik, kedveléseddel támogathatod

Minden Nap Alap        Séfbabér        Web oldal alapítója        Adonisz

Csoportjaikba való jelentkezésed örömmel fogadjuk.

Minden Nap Alap Fogadd be a világot, hogy az is elfogadhasson !

„séfbabér” csoport

„Web oldal alapítók,szerkesztők kedvelők, csoport

„Adonisz” csoport

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Szaloncukor recept
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »
%d bloggers like this: