Bolognai spagettivel 

Bolognai spagettivel vagy makarónival kedved szerint variálhatod. A szósz és a tészta készen is megvásárolható, de a legfinomabb ételek a családi tűzhelyen készülnek. Az alábbi recept igazi hagyományos elkészítési formát mond el. Nem bonyolult és ízletes étel készíthető a segítségével.

Hirdetés



Hozzávalók

35 dkg spagetti vagy makaróni, 10 dkg vaj, 10 dkg füstölt szalonna, 40 dkg darált hús lehetőleg marha, 15 dkg vöröshagyma, 5 dkg sárgarépa, 5 dkg zeller, 2 dkg fokhagyma, 1 g őrölt fekete bors, 2,5 dkg só, 5 dkg paradicsompüré, 1/2 csomag zöldpetrezselyem, 1 db babérlevél, 2 szál kakukkfű, 1 dl vörösbor.

Bolognai spagettivel Séfbabér

Bolognai spagettivel Séfbabér

Yum

Elkészítés

A spagettit vagy makaróni sós vízben megfőzzük, leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük. A füstölt szalonnát a fele vajban kissé megpirítjuk, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, az apró kockákra vágott répát, zellert, az összezúzott fokhagymát és jól megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a darált húst, ízesítjük sóval, borssal és a zsineggel összekötött fűszerekkel ( zöldpetrezselyem, babérlevél, kakukkfű), A paradicsompürét is belekeverjük. Kevés víz és vörösbor hozzáadásával lassan forralva, rövid lére lepároljuk. Ezután az összekötött fűszercsomót eltávolítjuk. A meg hűlt tésztát forró vízbe, nyeles szűrő segítségével helyezzük így melegítjük fel, lecsorgatjuk. Tányérra helyezzük és rárakjuk a paradicsomszószos húst, reszelt sajttal megszórjuk. Tehetünk rá apróra szelt vajdarabokat, forrón tálaljuk.

Hirdetés




A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában. A spagettivel kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben is megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap                                       Magyarok Nagyjai                                                  Dream Spiri

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Bolognai spagettivel
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »