Halászlé recept

Halászlé recept, ősi ízek. Hogyan készül a halpaprikás ? Hazánk tájain különböző képen készítik. Nagyon igaz erre is az a mondás “ahány ház annyi szokás”.  Említeném a Szegedi, a Bajai híres halászleveket, amelyet minden hazánkba betérő turista szívesen megkóstol és kellemes szájízzel távozik. Főként, ha bográcsos formáját volt szerencséje megízlelni.

Hirdetés



Hozzávalók

50 dkg  hal (ponty, harcsa, stb.), 2 dkg só, 2 g pirospaprika, 2 dkg cukor, 1/2 dl ecet, 1-2 db babérlevél, 4 dkg zsír, 6 dkg liszt, 1 dl tejföl, 1 db zsemle, 1 g őrölt fekete bors, 15dkg sárgarépa, 15 dkg petrezselyemgyökér. 2 dkg hagyma, 1/2 csomag petrezselyemzöldje, 1dkg vaj.

Halászlé Séfbabér

Halászlé Séfbabér

Yum

Elkészítés

A megtisztított halat 1,5 liter vízben feltesszük főni. Ebbe az alaplébe beletesszük a sót, ecetet, babérlevelet, őrölt borsot és az apróra darabolt hagymát. Megfőzzük. Leszűrjük, a halat külön tálba, félre tesszük. A hallében a megtisztított répát zöldséget metéltre vágva megfőzzük. Külön edényben a zsírt felolvasztjuk és benne a lisztet megpirítjuk, vagyis rántást készítünk, vágott zöldpetrezselymet és pirospaprikát keverünk bele és kevés hideg vízzel felöntjük. Ezt a levesbe tesszük az 1 dl tejföllel együtt és 10 percig forraljuk. A zsemlét kockákra vágjuk, a vajban megpirítjuk és tálaláskor minden egyes tányér aljára teszünk belőle. A hal húsát lefejtjük a szálkákról és a lébe helyezzük. Ezt lehet az egész lébe vagy tálaláskor külön külön belőle tányéronként.

Hirdetés




A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, a halakkal kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben is megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Halászlé
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »