Fondant

Fondant Cukormáz, torták díszítéséhez, bevonásához. Szükséges kiegészítője a sütéssel időt töltő cukrász tündéreknek, akik tökéletesíteni szeretnék torta művészetüket, hogy még kívánatosabb kreatívabb süteményeket adjanak ki kezeik közül. Az alábbi cukrász tippek segíthetnek.

HirdetésHozzávalók

1 kg-hoz 85 dkg cukor, 10 dkg burgonyaszirup vagy + 5 dkg cukor és 1 kávés kanál ecet vagy citromlé, 3 dl víz.

Fondant Séfbabér

Fondant Séfbabér

Elkészítés

Amennyiben szirup nem áll rendelkezésre, 5 dkg- al több cukrot használunk és 1 kávéskanálnyi ecetet vagy citromlevet használunk. Ezeket tűzre tesszük és, ha felforrt egy ecsettel az edényfaláról egy csészényi hideg vízbe mártogatva visszamossuk az edényfalára lerakódott cukrot a főzött oldatba. A tetejéről a habot az ecsettel leszedjük. Az összemosást 3-4 alkalommal ismételjük meg, ezáltal a főzetben nem marad szemcse kristály. Amennyiben szemcsés marad az egész anyagot lekristályosítva grízessé teszi, csúnya matt színe lesz a vele áthúzott készítménynek.

A fondant “golyóra” főzzük, ezt mintavétellel ellenőrizhetjük a következőképpen. Egy fakanalat hideg vízbe mártunk majd a főzött mázba, utána ismét hideg vízbe dugjuk a kanalat, ha a máz rá tapad és kihűlve az ujjunkkal golyót tudunk formálni belőle akkor jó és kész. Amennyiben nem tudunk belőle golyót formálni, egész kemény lesz, törik vagy pattog akkor a cukor túl erős, vizet kell hozzá önteni, hogy a minta puha golyót adjon.

Amikor a cukor jó levesszük a tűzről, hideg helyre állítjuk a tetejét a kezünkkel hideg vízzel lespricceljük. Amikor kihűlt egy fakanállal addig keverjük míg kifehéredik, ezt követően teljesen megkeményedik. Fél órára nedves ruhával letakarjuk, visszapuhul. Ekkor használható fel.

Egy edénybe tesszük a szükséges mennyiséget, állandó keveréssel langyosra melegítjük, ha sűrű kevés vízzel hígítjuk, tetszés szerinti színre színezhetjük, kakaóval, csokoládéval, kávéval stb. 1 tojás fehérje hozzáadásával langyosítás közben fényesebbé tehetjük. A fondant alá javasolt lekvár vagy krém réteget húzni mert, ha közvetlenül a tésztára kerül csúnya matt lesz. A fondant hetekig tárolható, ha vizes ruhát terítünk rá a teteje sem szárad ki.

 

Hirdetés
A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. A Zöldségek eltevése télire és a Gyümölcs befőttek, lekvár, jam készítés tudományát is elsajátíthatod. Az italok készítéséhez kínálok további ötleteket. Továbbá megismerkedhetsz főzési alapokkal

További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, a leírtakkal kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben feliratkozásoddal megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Megtalálhatóak Facebook oldalaik, kedveléseddel támogathatod

Minden Nap Alap        Séfbabér        Web oldal alapítója        Adonisz

Csoportjaikba való jelentkezésed örömmel fogadjuk.

Minden Nap Alap Fogadd be a világot, hogy az is elfogadhasson !

„séfbabér” csoport

„Web oldal alapítók,szerkesztők kedvelők, csoport

„Adonisz” csoport

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Fondant
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »