Zöldborsó befőzése

Zöldborsó befőzése. Levesekhez, köretekhez, főzeléknek. Diétához is tökéletesen megfelelő, sőt javasolt. Erről a zöldségfélénkről vannak akik azt vélik a fogyókúrázok számára 1 csészényi elfogyasztása elősegíti a fogyást, ugyanakkor remek vitamin forrás. Minden esetre azok számára akik fogyókúra tekintetében kívánják befőzni ne használjanak cukrot az alábbi leírásból egyszerűen csak hagyják ki. A tartósítás titka sokkal inkább az elkészítés módjában van. A dunsztolása a leges leglényegesebb.

HirdetésHozzávalók

Zöldborsó, cukor, só, szalicil, víz.

Zöldborsó befőzése Séfbabér

Zöldborsó befőzése Séfbabér

Elkészítés

Legalkalmasabbak befőzésre az egyenlő nagyságú szemű borsófajták, cukor, expressz és évelő borsók. A frissen szedet borsót kifejtjük, majd erre alkalmas rostán átrázzuk, hogy az apró szemek kihulljanak. Vagyis osztályozzuk a fejtésnél. Az osztályozott borsót 3-4-5 percig előfőzzük, utána jól lehűtjük és üvegekbe rakjuk. Vizet forralunk és sóval, cukorral ízesítve, szalicil hozzáadásával lehűtjük. Aki finomítani akarja ruhán szűrje át. A levet az üvegekbe öntjük, annyit, hogy a borsót ellepje. Légmentese lezárjuk és vízfürdőbe tesszük üvegestől, úgy hogy a víz ellepje. A vízbe sót teszünk, ezzel a forráspontot 3-4 fokkal emeljük. 90 percig fedő nélkül főzzük. Ezt a felhevítést 5-6 nap múlva megismételjük, de ekkor már csak 15-20 percig tartson. Fontos, hogy nagyon steril üvegeket és tetőket használjuk, ezeket le is forrázhatjuk.

Hirdetés
A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. A Zöldségek eltevése télire és a Gyümölcs befőttek készítés tudományát is elsajátíthatod.

További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, a befőzéssel kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben feliratkozásoddal megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Zöldborsó befőzése
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Translate »
%d bloggers like this: