Húsok szeletelése sütése

Húsok szeletelése sütése Konyhai trükkök. Sokszor nagyon apró dolgon múlik a konyhatündérek végső sikere. A gyönyörű pirosra, kívánatosra sült húsok tálalásakor kevésbé tűnhetnek annak, ha nincsenek szépen szeletelve vagy, ha a szárnyasok lábai széttárva kerül a tálra. Ezeknek a dolgoknak is megvan a megfelelő megoldása, elkészítéskor alkalmazott technikája, amelyekre, ha figyelünk a jól sikerült ételt ízlésesen tálalhatjuk.

HirdetésHúsok szeletelése sütése Konyhai trükkök Séfbabér

Húsok szeletelése sütése Konyhai trükkök Séfbabér

Hogyan szeleteljünk a húsokat ?

Minden esetben nagy gonddal. Mind a frissen sültnek szánt, mind a már megsült pecsenyét vagy főt húsokat, úgy szeleteljük hogy a rostokat mindig keresztbe és ne hosszába vágjuk el. Így nem csak mutatósabb szeleteket kapunk, hanem könnyebben emészthetőek lesznek. A helyes szeletelés következtében nem lesznek olyan rágósak, porhanyósabb, puhább hús lesz. A pörkölteknek való húst nagyobb darabokra, gulyásnak apróbb kockákra, míg tokánynak kis ujjnyi vastagságú metéltre vágjuk.

Mire figyeljünk a sütésnél ?

Az egészben sütött szárnyasok lábait kötözzük hozzá a püspökfalatjához, hogy sütés közben eredeti alakjukat megtartsák, tálalás előtt a zsineget eltávolítjuk. Jól kötözzük le a kicsontozott sonkát is főzés előtt, továbbá a hideg tálra szánt és gerincéről lefejtett fogas vagy harcsa hal húsát is, hogyha megfőttek szép egyenletes szeleteket lehessen vágni belőlük.

Hirdetés
A Séfbabér neked ajánlja !

A számodra érdekes receptekből a főmenü sorban kedvedre válogathatsz. Desszertek között találsz krémeket, süteményeket vagy tortákat, sok finom édesség elkészítését próbálhatod ki. A főételek finom ebédekhez adnak ötleteket, levesek főzéséhez tippeket. A Zöldségek eltevése télire és a Gyümölcs befőttek, lekvár, jam készítés tudományát is elsajátíthatod. Az italok készítéséhez kínálok további ötleteket. Továbbá megismerkedhetsz főzési alapokkal

További meglepetéseket ajánlok a Minden Nap Alap oldalon a Recept folyam kategóriában.

Aki szeretne többet tudni, az italokkal kapcsolatban a Wikipédia értékes információkkal szolgál.

Amennyiben szeretnéd receptjeimről értesülni email fiókodba, azt a Séfbabér kezdő oldalán és lent a lábrészben feliratkozásoddal megteheted. Iratkozz fel ! Látogasd meg partner oldalainkat, amelyeken szintén érdekes olvasmányokat találsz Minden Nap Alap és az Adonisz.com Valamint ajánlom Blogger oldalaim
Mind Nap Alap

Magyarok Nagyjai

Dream Spiri

Megtalálhatóak Facebook oldalaik, kedveléseddel támogathatod

Minden Nap Alap       Séfbabér        Web oldal alapítója        Adonisz

Csoportjaikba való jelentkezésed örömmel fogadjuk.

Minden Nap Alap Fogadd be a világot, hogy az is elfogadhasson !

„séfbabér” csoport

„Web oldal alapítók,szerkesztők kedvelők, csoport

„Adonisz” csoport

Véleményed kinyilatkoztatására hangos üzenet formájában itt, a recept alatt van lehetőséged ! Szívesen fogadom ! Köszönöm !

Summary
recipe image
Recipe Name
Húsok szeletelése sütése
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Translate »